Ispezione AudiMAX

Ispezione kiest AudiMAX

Ispezione BV, uitvoerder van inspecties van brandbeveiligingssystemen uit het Zuid-hollandse Brielle heeft gekozen voor het gebruik van de inspectiesoftware AudiMAX, die door TwinSparc b.v. is ontwikkeld. De software is specifiek voor inspectie bedrijven ontworpen, die conform de norm ISO/IEC 17020:2012 door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd zijn of willen worden. De inspecteurs van Ispezione en de technisch manager gaan de inspectie-software AudiMAX bij hun dagelijkse werk, na een korte training, vanaf maart 2018 gebruiken.

Ispezione AudiMAX
Theo Fransen (links) en André Wisselink (rechts) bij het tekenen van de gebruikersovereenkomst

Ispezione kwam als consultant klant in contact met de 17020 Consultants van TwinSparc. Alhoewel het uitvoeren van inspecties conform de norm ISO 17020 zonder specifieke software mogelijk is, besloot de directie al snel om deze tool aan te schaffen, om betere en foutloze inspectierapporten te kunnen afleveren.

Software met Praktijkervaring

De heer Theo Fransen, directeur van Ispezione is overtuigd voorstander van het gebruik van deze inspectie software: “Je merkt in alles dat dit programma door mensen met praktijkervaring is ontwikkeld. Zij hebben precies dat soort functies ontworpen, die het dagelijkse inspectiewerk makkelijker maken. Het gaat ons zeker veel tijd besparen.”

In Nederland gehost

AudiMAX draait in de “cloud” bij een Nederlands hosting bedrijf. De “cloud” heeft veel voordelen: bedrijven kunnen beduidend sneller beginnen met de software te werken. Een implementatie in de “cloud” duurt veel korter, dan wanneer het op een server bij een klant geïnstalleerd moet worden. Updates zijn direct beschikbaar en capaciteiten zijn snel uit te breiden. Bedrijven die uit veiligheidsoverwegingen extra maatregelen willen treffen, kunnen bij AudiMAX kiezen voor een extra beveiliging: een zogenaamde “two-factor-authentication” via de mobiele telefoon. Deze dubbele beveiliging houdt in, dat onbevoegden niet kunnen inloggen.

Op ISO-norm geprogrammeerd

De software AudiMAX volgt de inspectie norm ISO/IEC 17020:2012 en zodoende is het opstellen van een correct inspectierapport een peulenschilletje. Doordat de te toetsen inspectieschema’s in de software opgenomen kunnen worden, werken inspecteurs altijd met actuele versies. Bij Ispezione voert men onder andere inspecties conform het CCV Inspectieschema Brandbeveiligingssystemen uit; ook deze regels kunnen in AudiMAX worden ingelezen. Alle in de 17020 geregelde aspecten, bijvoorbeeld het beheer ven meetmiddelen of de klachten-procedure maken deel uit van AudiMAX.

Eén software voor alle branches

André Wisselink, directeur van TwinSparc: “Wij zijn bijzonder trots op onze software en zien het als uitdaging om het product te blijven uitbouwen, om zo steeds beter bedrijven die dagelijks conformiteitsbeoordelingen uitvoeren, te ondersteunen. Door de unieke opzet is AudiMAX in alle branches, bij alle soorten inspecties inzetbaar.”